Læringsstøttende aktiviteter

Aktivitetsskolen rosa logo (stor)

Elevene på 1. trinn (base 1):

Tallmagi: Elevene leker seg gjennom tallenes form, menge og verdi.

Bokstavfest: Elevene får leke med bokstavenes form, lyd og plassering gjennom flere lekpregede oppgaver.

Forskerspiren: Elevene utforsker spennende fenomener gjennom forenklede forskermetoder. Vi vil også teste ut mange forskjellige eksperimenter og skrive rapporter fra forsøkene (natur, teknikk og miljø).

Kunst og håndverk: Vi utfordrer elevenes fantasi gjennom arbeid med ulike typer materialer. Elevene vil også trene finmotorikk ved å lage ting som tar liten tid, eller større prosjekter vi må bruke lenger tid på (kunst, kultur og kreativitet).

Ballett: Ballettinspirert barnedans. Elevene vil få prøvd seg i ulike metoder for å få dansen til å bli spennende og morsom, og skape nysgjerrighet hos barna (fysisk aktivitet, kunst, kultur og kreativitet).
Ekstern kursholder er Miguel fra Norsk Ballettinstitutt.

Minikokker: Elevene måler opp, kutter opp og tilbereder ingredienser de skal bruke for å lage mat. Det vil være stor variasjon i hvilken type mat barna skal lage (mat og helse).

Dans: Vi vil danse og lære oss nye trinn til forskjellig type musikk. Det vil være ulike øvelser, oppgaver og fridans. Vi vil sette sammen vår egen dans sammen som en gruppe (kunst, kultur og kreativitet).

Allidrett: Her vil elevene få prøvd seg i andre ballspill enn fotball, samt hinderløyper og lignende (fysisk aktivitet og lek).

Elevene på 2. trinn (base 2):

Løren skolekor: Vår musikklærer setter sammen et utvalg av sanger og øver inn disse med barna (kunst, kultur og kreativitet).

Sjakk: Elevene lærer forskjellige øvelser og regler i tillegg til at de får spille mot hverandre. Vi løser oppgaver, gjør sjakkmatte og spiller andre varianter av sjakk. Elevene får en innføring i sjakkens disiplin og struktur (lekser og fordypning).
Ekstern kursholder WIM Sheila Barth Sahl holder kurset.

Forming: Vi utfordrer elevenes fantasi gjennom arbeid med ulike typer materialer. Elevene vil også trene finmotorikk ved å lage ting som tar liten tid, eller større prosjekter vi må bruke lenger tid på (kunst, kultur og kreativitet).

Bokklubb: Elevene får her lese bøker i rolige omgivelser ved gamle base 2. Elevene får også øve seg på å skrive elevstyrte annmeldelser.

Yoga: Her får elevene utforske rolige pustemønstre sammen med vår lokale dansepedagog Ingvill.

Ballett: Ballettinspirert barnedans. Elevene vil få prøvd seg i ulike metoder for å få dansen til å bli spennende og morsom, og skape nysgjerrighet hos barna. Elevene vil også lære grunnleggende trinn i både klassisk ballett og jazzballett (fysisk aktivitet, kunst, kultur og kreativitet).
Ekstern kursholder er Maren Brumoen fra Norsk Ballettinstitutt.

Matgruppe: Elevene lager mat sammen mens de lærer å bruke måleredskaper (mat og helse).

Elevene på 3. og 4. trinn (base 3)

Lego med programmering: Her får elevene bygge ulike figurer av Lego, som inneholder motorer og sensorer. Ved å programmere på Ipad kan elevene få figurene til å gjøre forskjellige bevegelser. Elever på 3. trinn prioriteres på dette kurset (natur, teknikk og miljø).

Ballett:
Ekstern kursholder er Miguel fra Norsk Ballettinstitutt.

Avisprosjekt: Elevene besøker bibliotek, leser bøker og jobber mot å lage et AKS avis.

Sløyd: Elevene har små treverksprosjekter i sløydsalen.

Syklubb: Barna får lage enkle gjenstander  å sy, filte, tegne, klippe og montere i ulike mareriaker. Samt lære om rebruk, redesign og resirkulering.

JuniorKokker: Elevene måler opp, kutter opp og tilbereder ingredienser de skal bruke for å lage mat. Det vil være stor variasjon i hvilken type mat barna skal lage (mat og helse).